Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dvě lesbičky utýraly syna, další děti na tom nebyly o moc lépe

Ilustrační fotgorafie
Ilustrační fotgorafie
Foto: Pixmac

Glenrothes - Ve Skotsku vrcholí jeden z nejděsivějších případů. Soud rozhodl o vině Rachel Feeové a její partnerky, které zabily svého 2letého syna. Chlapce bily a pak ho nechaly zemřít v bolestech se zlomenou stehenní kostí a rukou. I jiné děti přivazovaly k topení a nutily jíst zvratky.

Policie zveřejnila děsivé fotky z domu v Glenrothes, kde dvě ženy týraly trojici chlapců. Lesbické partnerky Rachel a Nyomi Feeovy podle soudu zabily syna Liama, další dva chlapce zneužívaly a bily. Tělo dvouletého Liama objevila policie v březnu 2014.

Liam utrpěl podle znalců zranění srdce podobná těm, na která umírají lidé při dopravních nehodách. Ženy ho bily do hrudi a podbřišku, měl také zlomenou stehenní kost a nadloktí. Nakonec zemřel na následky roztrženého srdce, pomalou a bolestivou smrtí.

Rachel a Nyomi odmítly synovi zavolat záchranku, protože se bály, že na ně kvůli jeho zraněním padne podezření. U soudu pak tvrdily, že Liama zmlátil jiný chlapec, o kterého se také staraly. Usvědčila je ale svědectví dvou dětí, které partnerky týraly spolu s Liamem.

Děti vypověděly, že je ženy přivazovaly k topení, nebo je držely v podomácku vyrobené kleci. Ke svázání používaly řetězy, kabely nebo pásky, chlapci byli při týrání nazí. Ženy jim hrozily hady a krysami, které chovaly, a motorovými pilami, o nichž si vymýšlely hororové historky.

"Přivázala mě k židli takovým růžovým páskem. Bylo mi špatně, zvracel jsem do lavoru a ona mě to donutila sníst. Pořád jsem to vyplivoval zpátky a ona mě pořád nutila. Blinkal jsem pořád dál," vypověděl jeden z chlapců u soudu.

Chlapce také podle jejich výpovědi partnerky bily, ponižovaly a nadávaly jim. Zakazovaly jim chodit na záchod a pak je trestaly ledovou sprchou, když pomočili postel. Nedávaly jim najíst a držely je ve sklepě nebo kleci celé noci.

Obžaloba také použila k usvědčení údaje z vyhledávačů. Na internetu totiž ženy hledaly "za jak dlouho zemřete se zlomenou nohou" a "mohou být spolu manželky ve vězení". Přesný trest si Feeovy vyslechnou na začátku července.

Témata:  týrání a zneužívání dětí Skotsko děti

Aktuálně se děje

5. května 2024 8:41

Rusko útočilo na oblasti Charkov a Dněpr. Ukrajina sestřelila bombardér Su-25, řekl Zelenskyj

Ukrajinské jednotky v sobotu nad Doněckou oblastí na východě Ukrajiny sestřelily stíhací bombardér Su-25, prohlásil během proslovu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Informuje agentura Reuters.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy