reklama

Zpravodajka CNN Kaitlan Collinsová během krátkého setkání Trumpa a Junckera s novináři před začátkem jejich jednání o budoucnosti evropsko-amerických obchodních vztahů prezidentovi několikrát položila otázku, která se týkala jeho bývalého právníka Michaela Cohena. 

Collinsová se Trumpa snažila zeptat na tajně pořízenou nahrávku, na které prezident údajně hovoří o platbě v hotovosti jako možnosti, jak se vypořádat s kauzou někdejší modelky z Playboye Karen McDougalové. Ta tvrdí, že s Trumpem prožila milostný poměr v době, kdy mu jeho žena Melania porodila syna Barrona.

Podle Collinsové byla právě skutečnost, že kladla Trumpovi zjevně nepříjemný dotaz, důvodem, proč ji zaměstnanci Bílého domu odmítli posléze vpustit na tiskovou konferenci v Růžové zahradě po jednání Trumpa s předsedou Evropské komise. Její otázku podle CNN ředitel komunikace Bílého domu Bill Shine a tisková mluvčí Sarah Sandersová označili za "nevhodnou".

"To, že je Bílému domu některá otázka týkající se aktuálních událostí nepříjemná, ještě neznamená, že ta otázka není důležitá a neměla by být položena," uvedla v reakci na kauzu CNN. 

Předseda Asociace zpravodajů v Bílém domě Olivier Knox rozhodnutí Trumpových lidí zabránit Collinsové v účasti na akci pro novináře odsoudil. "Tento způsob odplaty (za nepříjemnou otázku) je zcela nevhodný, pošetilý a slabý," uvedl.