Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Gang vypsal odměnu na hlavu psa, který vyčmuchal kokain

Pes, ilustrační fotografie
Pes, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Bogotá - Psa, který na severu Kolumbie odhalil rekordní množství pašovaného kokainu, musí policie skrývat. Pašeráci z ozbrojené skupiny Los Urabeños totiž za jeho hlavu vypsali odměnu 200 milionů pesos (zhruba 1,5 milionu Kč).

Šestiletá fenka německého ovčáka Sombra působila v přístavech na severu Kolumbie, odkud se kokain na motorových člunech nebo i ponorkách pašuje do Spojených států. Během dvou zásahů objevila 9,3 tuny kokainu. Policie fenu přeložila na bezpečnější místo na letišti El Dorado v metropoli Bogotě, píše BBC.

Gang Los Urabeños ovládá v Kolumbii velkou část obchodu s drogami. Jeho šéf Dairo Antonio Úsuga, alias Otoniel, je nejhledanějším mužem v zemi. USA za informace vedoucí k jeho dopadení vypsaly odměnu až pět milionů dolarů (110 milionů Kč).

V minulosti gang vypsal už několikrát odměnu za odstranění nepohodlných lidí. V roce 2012 našla policie letáky, které za každého zabitého policistu nabízely odměnu 500 dolarů (dnes asi 11.000 Kč).

Témata:  Kolumbie psi drogy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy