Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rodina Čecha zabitého žralokem dnes odletí z Egypta

Egypt
Egypt
Foto: Pixabay

Praha - Rodina českého turisty, který v pátek zemřel po napadení žralokem v egyptském letovisku Marsá Alam, by měla odletět z Egypta dnes, řekl ČTK marketingový ředitel cestovní kanceláře Exim Tours Stanislav Zíma.

Podle místopředsedy Asociace cestovních kanceláří ČR Jana Papeže klienti mířící do stejného hotelu nepanikaří. Že by se chtělo více lidí z místa vracet, nezaznamenala ani cestovní kancelář Fischer.

"Zajišťujeme ten převoz, já si myslím, že během dneška odletí," řekl Zíma, který by měl mít více informací z místa neštěstí odpoledne. Pláž u místa, kde se neštěstí stalo, je podle něj uzavřená. "V oblasti Marsá Alam doporučujeme klientům, aby se koupali v hotelových zátokách a mělčích lagunách a určitě neplavali na otevřené moře daleko od břehu," dodal.

Podle Papeže jsou zatím reakce klientů cestovních kanceláří pragmatické. "Bere se to jako neštěstí, které se může stát kdekoliv. Je to bráno jako příroda, která taková je. Ani klienti, kteří míří do toho samého hotelu, nestornují, bereme to všichni naštěstí bez paniky jako věc, která může nastat," řekl ČTK Papež. Podle Jana Bezděka, mluvčího CK Fischer, delegáti nezaznamenali, že by lidé chtěli rušit dovolenou.

Potvrdila to i mluvčí CK Firo-tour Eva Němečková, podle které se většinou ani lidé delegátů na podrobnosti neptají. "Jaký bude vliv na prodej zájezdů do Egypta, se teprve ukáže v příštím týdnu," dodal Petr Šatný z CK Alexandria. Ani podle něj nechce nikdo zájezd stornovat.

Témata:  Egypt žraloci

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 8:45

Ukrajina má právo útočit na cíle v Rusku, prohlásil Stoltenberg

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg prohlásil po zasedání Rady NATO-Ukrajina v Bruselu, že Ukrajina má v rámci sebeobrany právo útočit na legitimní vojenské cíle i mimo své území.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy