Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Izrael zasáhlo přes 150 raket vypálených z Pásma Gazy, odplata byla tvrdá

Válka v Gaze
Válka v Gaze
Foto: News.xinhuanet.com

Jeruzalém - Na území Izraele bylo od středečního večera vypáleno přes 150 raket z Pásma Gazy, část z nich zachytil protiraketový systém Iron Dome. Izraelské letectvo v reakci na palbu zaútočilo na více než 100 pozic palestinského Hamásu. Zahynuly nejméně tři lidé.

Rakety dopadaly na území Izraele po celou noc. Izraelský velvyslanec v ČR Daniel Meron na twitteru napsal, klid nastal maximálně na 20 minut v kuse. Systém Iron Dome, který zneškodňuje jen střely mířící do oblastí, kde žijí lidé, zničil 25 z raket, napsal list The Times of Israel.

Zasaženo nicméně bylo několik domů a továren. Část raket mířila na město Sderot, kde byli zraněni tři lidé. Dalších osm osob záchranáři ošetřili na místě. Byly mezi nimi i dvě těhotné ženy, které začaly rodit.

Ministerstvo zdravotnictví v Gaze informovalo, že při izraelských útocích přišla o život 23letá těhotná žena a její roční dcera. Její manžel utrpěl zranění. Další obětí byl jeden z příslušníků Hamásu. Izraelské úřady tyto informace zatím nekomentovaly.

Témata:  Izraelská armáda Gaza (palestinské město v Pásmu Gazy) HAMÁS

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy