Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V syrském Idlibu vybuchl muniční sklad. Zemřelo 39 lidí, mezi nimi i 12 dětí

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Dnešní exploze v severosyrské provincii Idlib ve vesnici Sarmadá u turecké hranice podle SOHR zabila nejméně 39 lidí a mnoho dalších osob bylo zraněno. Mezi oběťmi je také 12 dětí.

Výbuch zničil pětiposchoďový dům. V jeho přízemí byl muniční sklad, který patřil obchodníkovi se zbraněmi z radikální skupiny blízké Al-Káidě.

Původní informace hovořily o 18 mrtvých. "Bilance mrtvých se zhoršila po nálezu dalších obětí pod troskami," oznámila SOHR. Co výbuch způsobilo, jasné zatím není.

Provincie Idlib je poslední částí Sýrie, kterou ještě nemá Asadova vláda pod kontrolou. Soustředili se v ní odpůrci Damašku a radikálové. Do oblasti jihozápadně od provincie Idlib tento týden dorazily armádní posily a narůstají obavy, že ofenziva s cílem dobýt Idlib je na spadnutí. Případný zásah Damašku v oblasti může vést k tomu, že směrem k turecké hranici začne prchat 2,5 milionu lidí.

Témata:  Sýrie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy