Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Valachová chystá zákon o sportu. Pro inspiraci sáhne na Slovensko

Kateřina Valachová, ministryně školství
Kateřina Valachová, ministryně školství
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Bratislava - Česká ministryně školství Kateřina Valachová se chce na Slovensku inspirovat při tvorbě nového zákona o podpoře sportu.

Uvedla to na tiskové konferenci po dnešním jednání se svým slovenským protějškem Peterem Plavčanem. Naopak mu chce nabídnout sdílení zkušeností s reformou financování regionálního školství, změnami ve fungování vysokých škol nebo školským ombudsmanem. Ministři se dohodli, že budou spolupracovat také jejich odborní pracovníci.

Na říjen pozvala ministryně do Česka slovenské experty na vysoké školství. Měli by se seznámit s novinkami, které přinese novela zákona o vysokých školách.

Jedná se o fungování nového Národního akreditačního úřadu nebo o zkušenosti univerzit s přípravou institucionálních akreditací. Vysoké školy totiž budou akreditovat oblasti vzdělávání místo jednotlivých oborů.

Témata:  Kateřina Valachová školství sport

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 13:58

RB OSN bude hlasovat o plné členství Palestiny v OSN

Rada bezpečnosti Organizace spojených národů (RB OSN) bude ve čtvrtek hlasovat o požadavku Palestinců o plné členství OSN. Pro agenturu AFP to potvrdilo několik nejmenovaných zdrojů z prostředí diplomacie.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy