Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počet mrtvých při explozi v syrském Idlibu vzrostl už na 69

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Počet obětí nedělního výbuchu muničního skladu v severosyrské vesnici Sarmadá u turecké hranice vzrostl na 69. Syrská organizace pro lidská práva (SOHR) původně tvrdila, že přišlo o život 39 lidí.

Nálož explodovala v provincii Idlib a zničila celý blok budov. Ve sklepě jednoho z domů byl muniční sklad, který patřil obchodníkovi se zbraněmi z radikální skupiny blízké Al-Káidě.

Podle dnešní zprávy SOHR je mezi 69 oběťmi 52 civilistů, k nimž patří 17 dětí. Většina obětí pocházela z provincie Homs. Šéf SOHR Ramí Abdar Rahmán sdělil, že explozi nepřežilo rovněž 17 členů radikální skupiny Haját Tahrír aš-Šám, která působí v Idlibu.

Provincie Idlib je poslední částí Sýrie, kterou vláda ještě nemá pod kontrolou. Soustředili se v ní odpůrci Damašku a také mnoho radikálních skupin. Do oblasti jihozápadně od provincie Idlib tento týden dorazily armádní posily a narůstají obavy, že ofenziva s cílem dobýt poslední povstalecký region může brzy začít.

Témata:  Sýrie výbuch

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy