Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německý ministr varuje: S migranty stále přicházejí teroristé, Německo je ale v bezpečí

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín – Klaus Bouillon, člen vládnoucí Křesťanskodemokratické unie (CDU) a ministr vnitra spolkové země Sársko, který zároveň předsedá skupině ministrů vnitra všech spolkových zemí, varuje, že do Německa přichází další teroristé. Informoval o tom saúdský deník sídlící v Londýně Asharq al-Awsat.

Jen několik dní poté, co policie zadržela muže, kteří plánovali teroristické útoky v německém Düsseldorfu, přichází Bouillon s varováním, že do Německa a Evropy stále přichází další teroristé.

Podle Bouillona Evropu infiltrovalo více než sto teroristů ze skupiny Islámský stát (IS), jejíž stoupenci stáli jak za teroristickými útoky v Paříži, tak i za letošními útoky v Bruselu. Potvrdil, že IS do Evropy své členy propašoval mezi uprchlíky a žadateli o azyl.

IS podle něj chce v evropské komunitě vyvolat teror. Německo je ale podle něj v bezpečí, což je také možná důvod, proč nebyla problému uprchlíků přikládána větší důležitost.

Server připomíná, že tři muže byla německá policie schopna zadržet poté, co získala informace od Francie, kde se v únoru policii sám vzdal čtvrtý člen skupiny. Saleh A. (25) se dle svých slov přiznal, protože nechtěl, aby jeho dcera byla známá jako „dcera teroristy".

Bilal, 25letý uprchlík ze Sýrie, který v uprchlickém táboře se Salehem sdílel pokoj, pro britský deník The Express uvedl, že si na svém spolubydlícím ničeho podivného nevšiml. Popsal ho jako milého muže a nadějného hráče fotbalu.

Témata:  uprchlíci Německo Islámský stát

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy