Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V San Salvadoru zatkli přes 400 členů obávaného gangu

Násilí
Násilí
Foto: Pixabay

San Salvador - Policie během razií v San Salvadoru zatkla přes 400 členů nechvalně proslulého gangu Mara Salvatrucha známého rovněž jako MS-13.

Při více než 400 raziích policie zabavila vozy, lodě, domy a hotely. Cílem bylo podle šéfa salvadorské policie Howarda Cotta narušit finanční toky a plánování gangu. 

Zatčení příslušníci gangů mají na svědomí různé zločiny včetně vydírání a obchodování s drogami, někteří z nich nařídili zavraždit policisty.

Mezi zatčenými je i evangelický pastor, který údajně dával členům gangů falešná potvrzení o tom, že vykonali veřejně prospěšné práce.

Témata:  gangy Salvador násilí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.