Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová na vrcholu: Zvítězila v souboji o demokratickou nominaci

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington - Hillary Clintonová (68) ohlásila své vítězství v boji o demokratickou nominaci do listopadových prezidentských voleb. Konkurent Bernie Sanders je ale připraven její triumf zpochybnit.

"Poprvé v dějinách naší země se žena stane kandidátkou za velkou politickou stranu," prohlásila politička na shromáždění svých radujících se přívrženců v newyorském Brooklynu.

Zdroj: YouTube

"Můžeme hrdě říci, že v Americe není žádná překážka příliš velká, žádný strop příliš vysoký, než aby se nedaly zdolat," poznamenala ještě dříve, poté, co podle odhadu CNN vyhrála primárky v New Jersey a vede v Jižní Dakotě a Novém Mexiku.

Avšak v Severní Dakotě podle CNN zvítězil její soupeř, senátor Bernie Sanders, který doufá i v příznivý výsledek v Kalifornii.

Demokratické primárky se v "superúterý" odehrávaly celkem v šesti státech, dohromady s 806 hlasy. Pro Clintonovou by vítězství mělo velký význam, soudí analytici. Mohla by sebevědoměji vstoupit do boje s Donaldem Trumpem, který vyhrál republikánské primárky v New Jersey, Novém Mexiku, Jižní Dakotě a Montaně.

Témata:  Hillary Clintonová Bernie Sanders USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy