Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zvíře promluvilo o vraždě svého majitele. Projde tento důkaz u soudu?

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: discovery.com **www.discovery.com**

Lansing - Jedna z neobjasněných vražd z minulého roku, která se stala v americkém státě Michigan, má kuriózní rozuzlení. Jediný svědek vraždy Martina Durama byl jeho papoušek, který pozoroval zločin na vlastní oči ze své klece. Papoušek začal vydávat zvuky, které připomínají manželskou hádku a končí výkřikem: Nestřílej.

Loňský rok v květnu skončil život pětačtyřicetiletého muže. Kromě něj byla v bytě nalezena i jeho manželka Glenna, která měla střelné poranění na hlavě. Policisté podezírali právě manželku oběti, ale kvůli nedostatku důkazů obvinění nepadlo. Manželé se potýkali s dluhy a jejich přátelé mluvili o plánovaném rozvodu.

Glenna Duramová popřela, že by sobě nebo svému muži nějak ublížila. Policie se nakonec přiklonila k tomu, že muže zavraždil neznámý lupič. Ale ani po roce policie muže nedopadla. Nemají žádné stopy, které by vedly k pachateli ani žádné důkazy o tom, že by vraždila jeho žena.

Matka Martina slyšela, jak se z pokoje ozývají zvláštní zvuky a je přesvědčená, že papoušek opakuje manželskou hádku. V různých zvucích střídá ženský hlas s mužským, který na konci vykřikne: „Don´t fucking shoot!" Což znamená, nestřílej s vulgární nadávkou. O případu mimo jiné informuje CNN s odkazem na místní televizní kanál WoodTV.

Zdroj: YouTube

Žalobce Rober Springstead řekl, že se případem znovu začnou zabývat. Nahrávka s papouščími zvuky nejspíš před soudem neobstojí. „Nedovedu si představit scénář, v jehož rámci by se papoušek kvalifikoval jako svědek," uvedl žalobce.

Pokud by soud uznal nahrávku jako pravomocný důkaz, papoušek jménem Bud by nebyl první, který usvědčil člověka z vraždy. Podobný případ se totiž předloňský rok odehrál v Indii.

Témata:  USA vražda zajímavosti zvířata

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy