Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Indii zastřelili tygřici. Terorizovala vesničany dva roky, zakousla 13 lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

V indickém státě Maháráštra lovci po dlouhém pátrání zastřelili tygřici, která podle místních úřadů za poslední dva roky zabila nejméně 13 lidí. Informoval o tom dnes server BBC. Šestiletá tygřice známá pod kódovým označením T-1 se stala postrachem vesničanů v okolí města Pandarkhavada a v posledních měsících unikala pátracím četám navzdory nasazení stovky fotopastí a návnad.

Samice tygra zabila podle všeho od roku 2016 celkem 13 lidí. Tři vesničany připravila o život letos v srpnu, kdy u sebe měla dvě devítiměsíční mláďata. Šelma útočila zejména na pastevce, kteří provázeli svá stáda, a úřady proto radily obyvatelům ohroženého regionu, aby se venku pohybovali ve skupinách a vraceli se domů před setměním.

Ochránci přírody proti snaze o zabití tygřice protestovali, a obrátili se dokonce na soud. Soudci ale rozhodli, že lovci by se sice měli pokusit T-1 chytit živou, pokud to ale nebude možné, mohou ji zastřelit.

Setkání tygrů s lidmi jsou v Indii čím dál častější. Zdejší populace těchto ohrožených šelem za posledních deset let narostla na 2500 a zvířata se mnohdy vydávají za hranice rezervací k farmám a dalším usedlostem. Podle odborníků je velmi neobvyklé, aby se z tygra stal lidožrout. Ani tygřice T-1 většinu svých obětí nekonzumovala, jedno z mrtvých těl se však nenašlo vcelku.

Témata:  tygři zvířata Indie

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.