Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bizarní kauza: Muž se soudí, protože chce být o 20 let mladší

Nizozemí
Nizozemí
Foto: Pixabay

Kuriózní případ musí řešit soudy v Nizozemí. Muž, který pracuje jako „trenér pozitivity“, chce, aby mu úřad umožnily změnit jeho datum narození – a to o celých 20 let.

Devětašedesátiletý Emile Ratelband se narodil 11. března 1949. teď ale chce, aby mu úřady oficiálně změnily toto datum na 11. března 1969. Poukazuje na to, že když si dnes člověk může vybrat pohlaví, on si může vybrat věk.

„Žijeme v době, kdy si můžete změnit své jméno a změnit své pohlaví. Proč nemohu rozhodnout o svém věku?" cituje ho server stanice BBC. Místní soud ve městě Arnhem by měl rozhodnout o případu do čtyř týdnů.

Úředníci jsou ovšem ohledně případu skeptičtí a věří, že neexistuje žádný právní mechanismus umožňující osobě změnit datum narození, píší nizozemská média. Jeden ze soudců chtěl vědět, co se stane s těmi 20 lety, které chce Ratelband vymazat. „Kdo se tady staral o vaše rodiče? Kdo byl ten malý chlapec?" cituje soudce BBC.

Ratelband tvrdí, že se cítí diskriminován kvůli svému věku a že negativně ovlivňuje jeho pracovní příležitosti a také možnost seznámit se prostřednictvím seznamky Tinder. „Když je mi 69 let, jsem limitovaný. Když mi bude 49 let, mohu si koupit nový dům, řídit jiné auto a mohu se více věnovat práce," řekl.

„Když jsem na Tinderu a řeknu, že mi je 69, nedostávám žádné odpovědi. Když mi bude 49, s tváří, kterou mám, budu v luxusním postavení,“ myslí si. Ratelband také tvrdí, že podle jeho doktorů má tělo 45letého muže a označuje se za „mladého boha".

K tomuto podivnému kroku se prý rozhodl jednoho dne, když stál před zrcadlem - ne proto, že se obával, že zestárne, ale proto, že chce co nejvíce využít svůj život. Ratelband, je mediálně známá osobnost, působí jako motivační guru. Na počátku tohoto roku konvertoval k buddhisms a je školitelem neurolinguistického programování, dodává BBC.

Témata:  Nizozemí lidé

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy