Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Světová média drbou Česko. Agentury predikují pád vlády

Noviny, ilutrační foto
Noviny, ilutrační foto
Foto: Pixabay

Zprávy kolem údajného únosu syna premiéra Babiše zaznamenávají mimo jiné média v Německu či Rusku. Informace serveru Seznam Zprávy bez komentářů převzaly například německá agentura DPA, ruská agentura RIA Novosti a server listu Gazeta.ru nebo ukrajinská agentura Unian a list Ukrajinska pravda.

Média zatím pouze přebírají informace, které uvedl český server, a citují z výpovědi Andreje Babiše mladšího. DPA rovněž informuje, že česká policie a státní zastupitelství ohlásily důkladné vyšetření případu a že "v parlamentu Babišovi hrozí vyslovení nedůvěry".

Německá agentura rovněž připomíná podrobnosti z aféry kolem Čapího hnízda, které se i nejnovější kauza týká.

Rakouská agentura APA už také přinesla reakci opoziční strany TOP 09, z níž zazněly výzvy k Babišovu odstoupení a prohlášení předsedy Jiřího Pospíšila, že jde o jednu z nejzávažnějších afér v zemi od roku 1989. APA rovněž zaznamenala ohlášené úsilí KDU-ČSL vyvolat hlasování o vyslovení nedůvěry vládě.

Poslanci, senátoři, zastupitelé, hejtmani a další politici za hnutí ANO, co více ještě potřebujete k tomu, abyste naznali, že váš předseda je amorální člověk? Jak dlouho ještě budete přihlížet praktikám někoho, kdo nemá problém ublížit své rodině?Je čas přestat líbat prsten.

— Markéta Adamová (@market_a) 13. listopadu 2018

Také agentury RIA Novosti i Unian se materiálu věnují podrobněji. Kromě rozhovoru s Babišem mladším vyzdvihly také skandál kolem Čapího hnízda a roli dětí českého premiéra v celé aféře.

Ukrajinská i ruská média píšou, že české vládě hrozí kvůli reportáži vyslovení nedůvěry vzhledem k tomu, že opozice už vyzvala k odstoupení premiéra. Ukrajinská média zároveň upozorňují, že kromě reportáže českých novinářů neexistují žádné důkazy o únosu Babiše mladšího.

Témata:  Andrej Babiš Německo Česká republika vláda noviny a tisk

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.