Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lodní havárie na Viktoriině jezeře v Ugandě si vyžádala nejméně deset mrtvých

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: CNN

Nejméně deset lidí zahynulo v sobotu při lodní nehodě na Viktoriině jezeře v Ugandě. Přes 40 osob se podařilo zachránit. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na ugandskou policii.

Výletní loď se potopila nedaleko metropole Kampaly. Policejní mluvčí Emilian Kayima v sobotu večer uvedl, že pátrací a záchranné operace budou pokračovat i přes noc. Policie se totiž domnívá, že ve vodě zůstávají další lidé.

Plavidlo se podle Kayimy celé potopilo. Kolik lidí bylo v okamžiku neštěstí na palubě, není zatím známo. Známy nejsou ani příčiny nehody.

Lodní neštěstí na velkých východoafrických jezerech, včetně Viktoriina jezera obklopeného Tanzanií, Keňou a Ugandou, jsou častá. V září zahynulo při nehodě tanzanského trajektu více než 200 lidí. Podle úřadů byl trajekt nebezpečně přetížen.

Témata:  Uganda lodní havárie

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy