Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Žluté vesty demonstrují i v Bruselu. Zasahuje policie

Policie Belgie
Policie Belgie
Foto: Collectorofinsignia

Policie v Bruselu se dnes střetla s demonstranty, kteří páchali výtržnosti během pochodu k evropské čtvrti. Informovala o tom agentura AP. Protest v belgické metropoli souvisí s demonstrací spojovanou s hnutím takzvaných žlutých vest, která se dnes koná v centru Paříže.

Protestu takzvaných žlutých vest se v Bruselu účastní podle AP řádově stovky lidí. Křičeli hesla proti francouzskému prezidentovi Emmanuelovi Macronovi a belgickému premiérovi Charlesovi Michelovi. "Macrone, Micheli, odstupte," volali.

Policisté proti těm z nich, kteří vytrhávali značky a házeli láhve a další předměty, použili pepřový sprej. Na některých místech byla omezena automobilová a tramvajová doprava. Policie na bruselských nádražích a ve čtvrti, v níž sídlí evropské instituce, zadržela kolem 50 lidí.

Ráno protestující ve žlutých vestách na východě Belgie zablokovali dálnici, která vede do Francie.

Hnutí žlutých vest ve Francii vzniklo původně na protest proti plánovanému zvýšení daně na pohonné hmoty. Vláda prezidenta Macrona ale od tohoto kroku tento týden upustila.

Témata:  Belgie policie Belgie

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy