Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie provedla razii v německé mešitě, imám tajně podporoval teroristy

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Německá policie dnes od časného rána provádí razie v jedné z mešit v Berlíně a v dalších objektech. Jedná se o vyšetřování možného financování terorismu, informovalo podle agentury DPA státní zastupitelství.

Konkrétně jde o 45letého Ahmada A., který na veřejnosti vystupuje jako imám Abul Baraa, sdělilo generální státní zastupitelství. Je podezřelý, že jistému radikálnímu bojovníkovi v Sýrii poskytl peníze "na vybavení pro páchání teroristické trestné činnosti".

Podle DPA se zásah týká mešity Sahaba v berlínské čtvrti Wedding i dalších blíže neurčených objektů. Policie uvedla, že do akce jsou nasazeni pracovníci zemského kriminálního úřadu včetně speciálních zásahových sil.

Zatím nejsou informace o tom, že by byl někdo zadržen. Podle agentury AP je cílem operace získávání důkazů o možné trestné činnosti.

Témata:  Berlín terorismus muslimové policie Německo

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy