Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Loupež jako ve filmu. Do banky pronikli vykopaným tunelem

Policie Belgie
Policie Belgie
Foto: Collectorofinsignia

Bankovní loupež jako ze stříbrného plátna vyšetřují v belgických Antverpách. Zloději se do trezoru prokopali, vyžili přitom nedaleký kanál. Informace o tom, jaké cennosti si odnesli, policie nezveřejnila.

Pobočku banky BNP Paribas v Antverpách vyloupili zatím neznámí pachatelé. V trezorové místnosti, do které se prokopali, se jim podařilo vykrást mezi dvaceti a třiceti bezpečnostními schránkami.

Na loupež upozornil policii alarm, který se spustil v pondělí asi v půl druhé odpoledne. Trezorová místnost byla nicméně zamčená a pachatelé uprchli zpátky do tunelu dříve, než se policisté dostali dovnitř.

Podle stanice Deutsche Welle vyšetřovatelé po prozkoumání tunelu zjistili, že vede do kanalizačního systému. Další průzkum kanalizace pak odhalil jiný tunel, který ústil ve sklepě obytného domu vzdáleného několik set metrů od banky.

Banka se nachází v proslulé antverpské diamantové čtvrti. Policisté neuvedli, co vše si lupiči z trezoru odnesli. „Vyšetřujeme rozsah této loupeže a nemůžeme podávat žádné další informace,“ uvedl státní zástupce v prohlášení.

Místní noviny Het Laatste Nieuws informovaly, že byl sklep budovy již delší dobu nevyužíván. Podle svědectví tamních obyvatel vyšetřovatelé některé z nich vyslýchali, nikdo však nebyl obviněn. A z vyjádření policie zatím vyplývá, že nebyli identifikováni žádní hlavní podezřelí.

V kanále se našlo vybavení a matrace, které pachatelé pravděpodobně využívali, když se pokoušeli do banky prokopat. Zástupci města informovali, že byla akce ze strany zlodějů velmi nebezpečná. Náhlý déšť mohl proměnit stoku v divoký proud, v němž by se utopili. Riskovali také, že se otráví jedovatými plyny.

Témata:  banky Belgie krimi loupež Antverpy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.