Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Etiopii zemřel muž, kterého loni pohřbili

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

V Etiopii zemřel Hirpha Negero, který byl za mrtvého prohlášen už v loni v listopadu, avšak probudil se v rakvi při pohřbu. Vyděsil tehdy smuteční hosty, když začal klepat a volat.

List Addis Standard, který o případu informoval, napsal, že Negero se dusil, ale byl tehdy schopen zavolat o pomoc.

Etana Kena z pohřební služby řekl, že lidé byli v šoku a rozprchli se. Musel rakev otevřít sám. Po počátečním zmatku se tak z pohřbu stala oslava Negerova života.

Kena je Negerův strýc a řekl, že už pohřbil 50 až 60 lidí, ale nic podobného nikdy neviděl. "Vypadal, že je mrtvý," sdělil k listopadovému incidentu.

Negero pak svůj zážitek popsal. V bezvědomí prý měl vidinu, v níž figurovalo "krásné zelené místo" a muž v bílém, který mu nařídil, aby "se vrátil". "Slyšel jsem, že někdo pláče. Dusil jsem se a snažil jsme se roztrhnout rubáš. Byl jsem velmi slabý, nedokázal jsem mluvit. Pak jsem ale začal volat, jestli je tam někdo," popsal Negero situaci, v níž se v listopadu ocitl. Lékař Birra Leggese se domnívá, že byl Negero v hlubokém kómatu.

Kena nyní oznámil, že svého synovce pohřbil "podruhé" ve čtvrtek a že tentokrát si byl jist, že je Negero mrtvý. Byl prý dlouho nemocen.

Témata:  Etiopie úmrtí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy