Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hladové nepokoje ve Venezuele: Lidé rabují města, počet obětí stoupá

Venezuela, ilustrační foto
Venezuela, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Caracas - Ve Venezuele propukly kvůli nedostatku jídla a základních životních potřeb nepokoje. Jejich čtvrtou obětí je muž, kterého policie zastřelila v úterý večer ve městě Cumana.

Dalších 27 osob bylo ve městě Cumana zraněno. Podle městských činitelů se rabovalo na řadě míst zároveň, a lidé napadli více než 100 podniků. Demonstrace, nepokoje a rabování jsou na různých místech Venezuely stále častější, úměrně tomu, jak stoupá frustrace obyvatel s vládou neschopnou zajistit základní potraviny a léky.

VIDEO: Zoufalí Venezuelané hledají jídlo mezi odpadky

Zdroj: YouTube

Minulý týden kabinet oznámil, že základní potraviny, nakoupené vládou v zahraničí, budou distribuovány zvláštními místními výbory. V nich jsou ale stoupenci socialistického prezidenta Nicoláse Madura.

Z katastrofální ekonomické situace opozice i ekonomové obviňují socialistickou vládu. Podle prezidenta Madura krizi zosnovali bohatí podnikatelé a opozice podporovaná Západem, aby ho svrhli.

Témata:  demonstrace ve Venezuele Venezuela

Aktuálně se děje

16. května 2024 9:38

Putin a další světoví lídři odsoudili útok na Fica

Ruský prezident Vladimir Putin poslal slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové telegram v souvislosti s atentátem na premiéra Roberta Fica. Kreml útok na předsedu vlády odsoudil jako naprosto nepřijatelný, uvedla agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy