Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bojíte se rádi? Hororový dům, který je opředen tajemstvím, hledá kupce

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: prklinika.cz **www.prklinika.cz**

New York - Chcete žít na děsivém místě? Pak máte šanci, protože za 850 tisíc dolarů (asi 20 milionů korun) je na prodej dům, který se proslavil díky hororu Amityville. Bylo v něm zavražděno 6 lidí.

Pětipokojový dům v holandském koloniálním stylu stojí v prestižní lokalitě v newyorského Long Islandu. Současný majitel se legendární sídlo rozhodl prodat. Jeho cena se pohybuje okolo 20 miliónů korun. Dům byl inspirací několika knihám a hororům (zde).

Historie domu v Amityville je opravdu děsivá a je nasáklá krví šesti lidí. Manželé Lutzovi se do něj nastěhovali v roce 1975, bylo to pouhých 13 měsíců poté, co v domě Ronald DeFeo zabil svých šest příbuzných.

Lutzovi začali tvrdit, že se v domě děje něco špatného. Na zdech se údajně zobrazovaly děsivé výjevy, útočily na ně velké roje much a krucifix na zdi se otáčel přímo před jejich očima. Lutz dokonce tvrdil, že se budí pravidelně každou noc ve 3:15, tedy v čas, kdy DeFeo vraždil. Údajně opakovaně viděl svou ženu, jak levituje nad postelí.

Rodina do domu povolala katolického kněze Ralpha J. Pecocara. Ten trval na tom, že krátce poté, co v domě začal kapat svěcenou vodu a modlit se, uslyšel mužský hlas, který mu jasně nakazoval, ať odejde.

Rodina z domu utekla po pouhých 28 dnech. Skeptici obviňovali Lutzovi, že si vše vymysleli. Oba prošli detektorem lži. Další majitelé už se však s ničím podivným nesetkali. "Dům měl od té doby několikrát jiného majitele. Nikdo však vyděšeně neutíkal," tvrdí realitní agent Gerald O'Neill.

Témata:  New York nemovitosti tajemství záhady domy

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy