Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sestřelení dronu nad Íránem? Verze USA dostává trhlinu, rybáři našli trosky

Bezpilotní letoun Predator
Bezpilotní letoun Predator
Foto: army.mil

Íránští rybáři objevili kusy amerického bezpilotního letounu, který minulý týden sestřelil Írán. Oznámil to na twitteru v příspěvku s fotografií údajných trosek íránský velvyslanec v Británii Hamíd Bajídinedžád.

Na snímku stojí muž vedle rybářské lodi, pod kterou je opřený kus kovu s logem letectva Spojených států. Podle velvyslance byly trosky objeveny v íránských vodách.

Írán trvá na tom, že dron sestřelil ve svém vzdušném prostoru, zatímco Washington tvrdí, že se bezpilotní letoun nacházel nad mezinárodními vodami.

local Iranian fishermen found some parts of wreckage of the US drone downed by the Iranian armed forces in Iranian waters.ماهیگیران محلی بخشی از بقایای پهپاد آمریکا را که توسط نیروهای مسلح ج.ا.ایران سرنگون شده بود، در آبهای ایران پیدا کردند. pic.twitter.com/ZUWgYdrZkF

— Hamid Baeidinejad (@baeidinejad) 24. června 2019

Vztahy mezi USA a Íránem jsou na bodu mrazu od minulého roku, kdy Trump oznámil odstoupení Spojených států od mezinárodní jaderné dohody s Íránem z roku 2015.

Posléze USA uvalily na islámskou republiku nové sankce. Ty poslední, které byly oznámeny v pondělí, mají postihnout i íránského nejvyššího duchovního ajatolláha Alího Chameneího.

Témata:  "bezpilotní letouny ""drony""" Írán U.S. AIR FORCE

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy