Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelba na jihu Francie. Zemřeli tři lidé, žena byla ve špatný čas na špatném místě

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Dva muži a jedna žena v neděli večer zemřeli a jeden muž utrpěl vážná zranění při střelbě v městečku Ollioules nedaleko jihofrancouzského Toulonu. Informovala o tom dnes francouzská média. Podle nich se policie domnívá, že šlo o vyřizování účtů mezi místními drogovými gangy, které si vyžádalo i náhodné oběti.

Podle agentury AFP byli cílem útoku u čerpací stanice dva mladí muži ve věku 29 a 30 let, zatímco žena byla pouze ve špatný čas na špatném místě. "Ti mladíci, kteří byli zastřeleni, jsou u městské policie velmi nechvalně známí," citoval list Var-Matin starostu Ollioules Roberta Bénéventiho. Podle listu France Bleu Provence byli muži známými postavami místní drogové scény.

Střelba se ozvala kolem 20:30 SELČ v jinak relativně poklidné části městečka. Není jasné, kolik bylo pachatelů, policie ale podle médií pátrá nejméně po dvou lidech. Že šlo o vyřizování účtů mezi místními gangy, policie vyvodila mimo jiné z typu zbraně, která byla použita.

Kromě dvou mrtvých mužů, kteří byli terčem útoku, zemřela i 57letá žena, která náhodou projížděla místem střelby na skútru a kterou zasáhla zbloudilá střela. Její o rok starší manžel, který skútr řídil, utrpěl vážná zranění, po operaci ale už není v ohrožení života. Podle místních médií šlo o turisty z jiné části Francie, kteří v Ollioules vlastnili druhý dům a přes léto v něm pobývali.

Francouzský ministr vnitra Christophe Castaner na twitteru napsal, že do vyšetřování případu jsou zapojeny "veškeré prostředky".

Tous les moyens sont mis en œuvre pour identifier et interpeller les auteurs de la fusillade d’Ollioules.Pleine confiance en nos policiers dont je sais, au quotidien, la détermination à éradiquer ces réseaux criminels qui gangrènent nos quartiers.

— Christophe Castaner (@CCastaner) July 28, 2019

"Mám plnou důvěru v naše policisty, u nichž dennodenně pozoruji odhodlanost vymýtit tyto zločinecké sítě, které ničí naše čtvrti," dodal.

Témata:  střelba ve Francii Francie EuroZprávy.cz policie Francie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.