Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nečekaná změna: Londýnský muslimský starosta poslal vzkaz migrantům

Londýnský starosta Sadiq Khan
Londýnský starosta Sadiq Khan
Foto: Facebook

Londýn – Velká část kampaně, která předcházela britskému referendu, se věnovala tématu migrace. A paradoxně ne té z Blízkého východu a severní Afriky, ale z východní Evropy. Někteří zahraniční pracovníci žijící v Británii se teď obávají o svou budoucnost. Londýnský starosta Sadiq Khan jim poslal jasný vzkaz.

Ve Velké Británii žijí statisíce zahraničních pracovníků často pocházejících ze zemí Evropské unie. Právě ti se začínají obávat o to, co bude dál. Po odchodu země z unie pro ně začnou platit stejná a velmi přísná pravidla jako pro pracovníky nečlenských zemí EU.

Právě těmto lidem teď poslal vzkaz nový muslimský starosta Londýna Sadiq Khan. „Chci vyslat jasný signál pro všechny Evropany žijící v Londýně - jste tady velmi vítaní. Jako město jsme vděční za obrovský přínos, který představujete, a to se v důsledku tohoto referenda nezmění," uvedl na sociálních sítích labouristický politik.

„Dnes v Londýně žije téměř milion evropských občanů, kteří přinášejí obrovské výhody našemu městu - tvrdě pracují, platí daně, pracují v našich veřejných službách a přispívají k našemu občanskému a kulturnímu životu," zastal se migrantů starosta.

A zprávu poslal také všem Briům, ať už pro brexit hlasovali nebo ne. „Všichni teď máme zodpovědnost snažit se vyléčit rozpory, které se objevily v průběhu kampaně - a soustředit se na to, co nás spojuje, spíše než na to, co nás rozděluje," vyzval občany Khan.

Témata:  Brexit Londýn Sadiq Khan

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy