Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nešťastná nehoda: Otec srazil svou dceru, ta bohužel nepřežila

Britská policie, ilustrační fotografie
Britská policie, ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto ČT

Manchester - Malá Lacey oslavila třetí narozeniny, týden na to zemřela. Strašlivá nehoda se stala v Manchesteru. Holčičku srazil autem vlastní tatínek. Už jí nebylo pomoci.

Otec tříleté holčičky Richard Bell se chystal do obchodu. Nasedl do auta, rozhlédl se jestli něco nejede a vyrazil. V momentě ucítil, jak jeho auto nadskočilo. "Ujel jsem jen pár metrů, najednou jako bych přejel něco jako cihlu."

Lacey vyrůstala v harmonické rodině, když se tatínek vydal k autu, následovala ho. To on ovšem nevěděl. Nasedl do své dodávky a neštěstí bylo na světě. "Neviděl jsem ji, prostě jsem ji neviděl," lituje svého neuvědomělého činu zdrcený otec.

Lacey byla maličká. Stála příliš blízko auta a otec ji nemohl z kabiny vidět. Když se vůz pohnul, děvčátko spadlo pod kola. "Napřed jsem si myslel, že jsem přejel panenku nebo kočku. Ale šlo o něco většího. Když jsem vystoupil, uviděl jsem svou malou holčičku."

"Zvedl jsem ji a uložil do auta. Jel jsem do nemocnice, jak nejrychleji jsem mohl, ale nebylo to dost rychle. Zničilo to celou rodinu, nemůžeme v noci spát. Stále to devastuje nás všechny." Děvčátko zemřelo v důsledku fraktury lebky.

Sally Hatfieldová, asistentka koronera uzavřela případ jako tragickou nehodu. Podle ní nemohl otec nehodě zabránit. Nemohl holčičku vidět a bohužel jí nemohl po nehodě ani pomoci. Takovéto situace je těžké předvídat.

Za tuto hroznou tragédii nikdo nemůže. Otec však musí se svými pocity žít, a to je pro milujícího rodiče největší trest. Na pohřbu malé Lacey hrála píseň z její oblíbené pohádky Ledové království. Annu, hlavní hrdinku pohádky, mělo děvčátko i na svém posledním narozeninovém dortu týden před svou smrtí.

Témata:  dopravní nehody Velká Británie děti policie Velká Británie

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy