Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kadyrov chce znovu usilovat o prezidentské křeslo. Stane se Putinův oblíbenec opět prezidentem?

Ramzan Kadyrov
Ramzan Kadyrov
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Moskva - Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov bude kandidovat na další prezidentský mandát. Chráněnec šéfa Kremlu Vladimira Putina dnes uvedl, že hlasování "bude nejčestnější a nejspravedlivější na celosvětové úrovni".

Kadyrov  (39) vládne v Čečensku pevnou rukou po dvou separatistických válkách. V dubnu mu sice skončil mandát vůdce autonomní republiky, ale Putin ho pověřil výkonem funkce až do zářijových parlamentních a komunálních voleb.

"Právě jsem předložil všechny příslušné dokumenty volební komisi," napsal Kadyrov na svém účtu na internetové sociální síti Instagram. Dodal, že jeho cílem je pokračovat v práci svého otce, prvního čečenského prezidenta Achmata-Hadžiho Kadyrova, a sloužit Čečensku "i matce Rusi".

Kadyrov ještě v únoru tvrdil, že jeho práce v Čečensku je hotová. Putin pak v březnu "vyjádřil naději", že Kadyrov bude svůj mandát obhajovat.

Témata:  Ramzan Kadyrov Čečensko Rusko

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy