Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

VIDEO: Muž zapálil 100 tisíc prskavek najednou. Výsledek stojí za to

100 tisíc prskavek
100 tisíc prskavek
Foto: Reprofoto YouTube

Kyjev - Neobvyklý koníček má muž z ukrajinského hlavního města Kyjev. Rád si pohrává s pyrotechnikou, což by nebylo nic neobvyklého, kdyby muž nepracoval s desítkami tisíc kusů najednou. Tentokrát zapálil rovných sto tisíc prskavek.

A výsledek stojí za to, pravděpodobně se jedná o nejrychlejší způsob, jak si vytvořit "vulkán". Nejedná se ale o nic levného, celkem zaplatil v přepočtu více než 25 tisíc korun českých. Skládání prskavek na sebe zabralo několika lidem celý týden.

 

Obvyklé "nezkoušejte to doma" zde platí dvojnásob, jak můžete vidět na videu, které je navíc zrychlené, protože proces hoření trval hodně dlouhou dobu a teploty v okolí dosahovaly obrovských hodnot.

Na začátku roku byla pokořena hranice deseti tisíc prskavek, jak informuje server Gizmodo. O pár měsíců později přišli lidé se 100 tisíci, takže jediná otázka, kdy se dočkáme milníku jednoho milionu prskavek?

Témata:  pyrotechnika

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 19:55

Právníci Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce

Soud v Moskvě rozhodl, že právníci zesnulého ruského opozičního politika Alexeje Navalného zůstanou ve vyšetřovací vazbě další dva měsíce. Oznámila to stanice Rádio Svobodná Evropa (RFE/RL).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy