Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová čelí kritice kvůli e-mailům. Co na to demokraté?

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Facebook

Washington – Zatímco Donald Trump je často kritizován za své ostré výroky, demokratka Hillary Clintonová, která se s ním zřejmě utká v boji o Bílý dům, čelí kritice za to, že použila soukromý e-mail k oficiálnímu jednání. Demokraté se ale neobávají, že by aféra měla pro Clintovou nějaké důsledky.

Demokraté se podle serveru nedomnívají, že bude Clintonová v souvislosti s e-maily obžalována. K celé události došlo během působení Clintonové jako ministryně zahraničí ve vládě Baracka Obamy.

„To se prostě nestane,“ uvedl například senátor Cory Booker z New Jersey. „To je něco, co podle mě není reálnou možností,“ dodal.

Celá záležitost se nyní dostala do prostředí kvůli tomu, že v sobotu Clintonovou více než tři hodiny vyslýchali vyšetřovatelé z amerického Úřadu pro vyšetřování (FBI). Podle serveru by mohlo jít o poslední krok před tím, než ministerstvo spravedlnosti rozhodne, zda Clintonovu obžaluje, nebo zda ji zprostí obvinění.

Clintonová se nechala slyšet, že sama chtěla, aby toto proběhlo už dávno. „Je to něco, co jsem nabízela již od minulého srpna. Chtěla jsem to udělat a potěšilo mě, že jsem dostala příležitost pomoci ministerstvu dovést jeho hodnocení ke konci.“

Sever dodává, že demokraté doufají v konec vyšetřování FBI před jejich stranickým shromážděním, které se bude konat tento měsíc. 

Témata:  Hillary Clintonová volby v USA USA

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy