Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Řecka se utopili čtyři migranti včetně dvou dětí

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Atény - U řeckého ostrova Lesbos dnes zahynuli čtyři běženci, včetně dvou dětí. Migranti utonuli poté, co se na vratkém člunu snažili z Turecka dostat do Řecka.

Dalších šest lidí se podařilo zachránit. Po jedné osobě ze člunu se podle agentury AP stále pátrá.

Řecká pobřežní stráž informovala, že ve vodách Egejského moře u ostrova Lesbos nalezla těla dívky, chlapce, muže a ženy. Na člunu bylo celkem 11 lidí, z nichž šest se podařilo zachránit. Po jednom uprchlíkovi záchranáři stále pátrají.

Ostrov Lesbos se stal v posledním roce hlavní branou do Evropy pro statisíce uprchlíků z Blízkého východu a Asie, zejména z válkou zmítané Sýrie. Od březnové dohody EU s Tureckem o vracení imigrantů z Řecka na turecké území ale počet osob připlouvajících touto cestou výrazně klesl.

Přes Egejské moře připlulo letos od začátku roku do Řecka asi 159.000 migrantů, zatímco loni jich za celý rok bylo na 857.000.

Témata:  uprchlíci Řecko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy