Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teroristé chtěli cestovat do Brazílie. Zažádali si o akreditaci na olympiádu

Rio de Janeiro
Rio de Janeiro
Foto: Pixabay

Brasília - Čtyři osoby podezřelé z napojení na teroristické organizace požádaly o akreditaci na olympiádu do brazilského Ria de Janeiro.

Akreditaci na olympiádu potřebují všichni zaměstnanci médií, VIP hosté, představitelé, sportovci a další lidé, kteří chtějí mít přístup do vyhrazených oblastí.

Brazilské úřady vytvořily před olympijskými hrami protiteroristické centrum a spolupracují s bezpečnostními agenturami z USA, Británie, Francie, Španělska, Belgie, Paraguaye a Argentiny.

Čtveřice patří mezi 11 tisíc lidí, kterým byla z bezpečnostních důvodů účast na olympijských hrách znemožněna, sdělily brazilské bezpečnostní služby. Dotyční jsou podle deníku The Daily Telegraph na seznamu osob, které jsou sledovány celosvětově rozvědkami.

Protiteroristický tým sleduje mimo jiné 24 hodin denně hotely, kde budou představitelé a VIP hosté v průběhu her ubytováni, sportoviště a tréninkové areály.

Témata:  Olympijské hry 2016 terorismus Rio de Janeiro

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy