Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Google zavedl nové funkce v boji proti dezinformacím

Americká společnost Google představila nový design svého loga. Je to již pátá úprava loga od roku 1998, kdy internetový vyhledávač začal nabízet své služby.
Americká společnost Google představila nový design svého loga. Je to již pátá úprava loga od roku 1998, kdy internetový vyhledávač začal nabízet své služby.
Foto: Google

San Francisco - Internetový gigant Google ve svých vyhledávacích systémech zavedl nová opatření. Ta mají za cíl blokovat falešné a zavádějící informace.

Součástí opatření je například blokování falešných zpráv ve výpisu vyhledaných výsledků, vývojáři ale také přeprogramovali funkci takzvaného našeptávače, která podle zadávání dotazu odhaduje, co uživatel hledá.

V našeptávači by se tak již neměly automaticky objevovat urážlivé návrhy, jako byl například dotaz, zda jsou ženy zlem, nebo výzvy podporující násilí, poznamenala AP.

Dnešní oznámení Googlu odráží podle agentury AP důvěru, jakou má tento internetový podnik ve svůj prověřovací systém. Jeho smyslem je předcházet zobrazování dezinformací na vrcholu výsledků vyhledávání.

"Jsme přesvědčeni, že nyní jsme o krok napřed," poznamenal Ben Gomes z Googlu.

Témata:  Google internet

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy