Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Plout oceánem v UFO talíři? Italská firma má řešení +VIDEO

Velké vlny
Velké vlny
Foto: Pixmac

Řím - Snili jste někdy o životě na oceánu a zároveň nebýt na nějaké kocábce? Italská firma má řešení a navíc nabude stát desítky milionů jako jachty. Plovoucí UFO talíř by mohl stát méně než 5 milionů korun.

UFO talíř vymyslel a nadesignoval italský výrobce jachet a jak říká, pohodlí domova dokáže simulovat, navíc probouzení každý den v jiné části oceánu je lákavé. Oproti velkým jachtám je tu hlavní rozdíl v rychlosti. V UFO poplujete maximálně 6,5 km/h.

Elektromor je poháněn z baterie, která je napájena ze solárních panelů o celkové rozloze 40 metrů čtverečních. Ty jsou umístěny v uzavíratelném prostoru na střeše, takže v případě bouřky jsou zabezpečeny.

Větrné a vodní turbíny ale mohou být také přidány, řekli designéři Pierpaolo Lazzarini a Luca Solla, ty by mohly pomoc v zamračených dnech a dodat dostatek elektřiny do celého "domu", napsal server sciencealert.com.

Voda se zajišťuje ze dvou cest, první je filtrace dešťové vody, druhý způsob je pak odsolování té mořské. Dokonce se myslelo i na jídlo. Na talíři by měla být zahrada, ale designéři se zatím nevyjádřili, jak by to u zahrad bylo s bouřkami.

Nejlepší část tohoto plovoucího UFO talíře je pod vodou. Koupelna a ložnice je za proskleným oknem, takže lidé mohou v klidu sledovat dění pod hladinou oceánů.

Designéři tvrdí, že se má jednat o nepotopitelný objekt, zatím to ale nemají nějak dokázat, protože hledají investora, který by jim zafinancoval prototyp. Pokud by se vše povedlo, tak by plovoucí UFO talíř mohl stát 200 tisíc dolarů, což je v přepočtu 4,8 milionu korun.

Témata:  UFO Oceán zajímavosti

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy