Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Twitter přistoupil k razantnímu kroku, zablokoval tisíce podezřelých účtů

Twitter
Twitter
Foto: Pixabay

New York - Twitter kvůli porušování pravidel zablokoval několik tisíc účtů na sociální síti. Přesný počet není znám, provozovatel sítě jen sdělil, že odpojil ty profily, jejichž aktivita je podezřelá. Opatření se týká i takzvaných robotických účtů, o jejichž chod se starají automatické programy.

Automatizované tweetování pravidla sítě sice umožňují, nesmí ale jít o škodlivou činnost či názorovou manipulaci. "Zablokovaný účet obdrží výzvu k poskytnutí telefonního čísla," uvedla mluvčí společnosti Twitter Emily Horneová.

Na postup firmy si již několik uživatelů stěžovalo. Vadí jim, že se jim kvůli tomu snížil počet odběratelů. Kritiku podle amerických médií vyjádřili například přední americký hlasatel nadřazenosti bílé rasy Richard Spencer nebo ultrakonzervativní rozhlasový moderátor Bill Mitchell, který je hlasitým zastáncem prezidenta Donalda Trumpa.

Horneová ke stížnostem pouze uvedla, že zablokované účty jsou rovněž vyřazeny ze seznamů odběratelů. Pokud ale majitel pozastaveného účtu poskytne telefonní číslo, bude jeho profil opět plně zprovozněn.

Témata:  X (dříve Twitter) sociální sítě internet

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy