Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Před nehodou byl Ital, po probuzení se z něho ale stal plnohodnotný Francouz

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Řím - Ital si při nehodě poranil mozek, jakmile se ale probudil, stalo se něco divného. Stal se z něj Francouz, a to včetně mluvení, výběru jídla a zájmu o francouzskou kulturu.

Muž chtěl zůstat v anonymitě, proto jej nazývají jen JC. Nyní padesátiletý muž měl před třiceti lety francouzskou přítelkyni a před ještě dávnější dobou se učil chvíli francouzský jazyk, ale nepromluvil jím několik desítek let.

Až do probuzení po nehodě. JC mluví s hodně nepřesnostmi, ale rychlé tempo a intonaci hlasu má úplně ukázkovou, jak u francouzského herce, stojí ve zprávě. Zajímavé ale je, že i když mluví francouzsky, tak píše pořád v italštině.

To ale nejsou jediné problémy, které JC má. Má poruchy spánku, nečekané stavy euforie, kdy například každé ráno otevře okno ložnice a zařve do světa "Bonjour", jak píše Discovery Magazine. Také kupuje zbytečně moc věcí, jako když koupil 70 závěsů.

Jedná se o velmi vzácný zdravotní stav, na celém světě bylo zaznamenáno jen zhruba 60 lidi s podobným problémem po poranění hlavy, informuje server independent.co.uk.

Témata:  muži poranění mozek

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy