Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pokémonové šílenství je v Česku. Prahu čeká velký sraz

Pokémoni jsou zkrátka všude, i na ulici
Pokémoni jsou zkrátka všude, i na ulici
Foto: EuroZprávy.cz

Praha – Hra pro chytrá mobilní zařízení Pokémon GO oficiálně vyšla o víkendu pro Českou republiku. Český distributor Nintenda, společnost ConQuest entertainment nezahálí a společně s PC hernou SkillZone organizují první velký český oficiální sraz.

„Pokémon GO přináší svět kapesních příšerek všude, kde budete mít přístup k mobilním datům nebo wi-fi. Díky systému rozšířené reality navázaného na mapy společnosti Google ve světových metropolích i těch nejmenších vesnicích ze dne na den vyrostly stadióny a samotní Pokémoni jsou takřka všude, kam se nadšení trenéři podívají skrze kameru svého chytrého mobilního telefonu nebo tabletu," stojí v tiskové zprávě, kterou má server EuroZprávy.cz k dispozici.

Pokud jste z Prahy, tak se již v sobotu 23. 7. 2016 můžete těšit na první oficiální sraz Pokémon GO hráčů. Odkaz na Facebook událost zde. Kromě lovu kapesních příšerek budou na místě tematické soutěže a speciální program zaměřený na Pokémoní mánii.

Poprvé by se na akci měl ukázat také speciální náramek Pokémon GO Plus, se kterým dokážete chytat pokémony pouhým stisknutím jediného tlačítka. Což mnoho hráčů odsuzuje, protože se nemusí podívat na displej mobilního zařízení a tím se veškerá zábava vytrácí.

Jeden neoficiální sraz se už na Václavském náměstí konal před třemi dny, kdy se sešlo více než 200 lidí. Během akce ale přestaly fungovat servery hry, takže hráči nemohli chytat příšerky, dali se proto na zpěv oblíbené úvodní písničky z Pokémonů.

Témata:  Praha Pokemon

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy