Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pokémon GO stále není dostupný v zemi svého původu. Dočká se brzy Japonsko?

Pokémon GO
Pokémon GO
Foto: Nintendo

Tokio – V Japonsku vše začalo již v roce 1995, málokdo v té době věřil, že Satoshi Tajiri vytvořil fenomén, který o více než dvacet let později budou hrát miliony lidí po celém světě, až na Japonsko samotné. Vypadá to, že se ale brzy změní a přijde rovnou s překvapením.

Samozřejmě se dá hra stáhnout neoficiální cestou i v Japonsku a dají se tak „podvést" herní systémy. Podle serveru TechCrunch už to ale nebude od zítřka potřeba, hra by se měla 20. července zpřístupnit na japonském trhu. Ředitel firmy Niantic John Hanke řekl, že se hra do Japonska dostane takhle pozdě, protože museli zajistit, že servery budou dostatečně výkonné, aby utáhli nové hráče.

Jak už jsme ale několikrát zažili, při oficiálním spuštění hry v novém regionu, se stejně servery přetíží a hra se několik hodin nedá hrát. Nepomáhají tomu ani DDoS útoky, které jsou čím dál tím více častější.

Na druhou stranu se ale dočkáme i novinky. Japonsko bude první země, kde budou sponzorované stadiony. Téměř 3 tisíce restaurací McDonald po celém Japonsku, se promění ve stadiony, kde budou lidé moci bojovat za svůj tým. Někteří tyhle sponzorované stadiony vítají, jiní je naopak odsuzují. Brzy by se takového stadiony měly rozšířit do celého světa, včetně České republiky.

A pokud to nebude Niantic nebo Nintendo omezovat, tak se dá očekávat, že sponzorované stadiony budeme nacházet na každém kroku. Vzhledem k šílenství, které okolo Pokémonů je, se jedná o velmi prospěšnou reklamu pro firmy a společnosti, které tak můžou do svých podniků nalákat hráče.

Témata:  McDonald's Pokemon

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy