Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nemáte čas cvičit? Poradíme, jak rychle zhubnout do plavek

Jak shodit kila a vlézt se do plavek?
Jak shodit kila a vlézt se do plavek?
Foto: Freeimages.com

Poslední dny před dovolenou bývají velmi hektické. Hlavně pokud jde o vzhled, protože na pláži budete ukazovat víc, než obvykle. Pokud nemáte čas cvičit, můžete vyzkoušet těchto pár rad, díky kterým se budete cítit krásnější, štíhlejší a plné energie.

"Úspěšné výsledky diety nejsou jen o odepírání. To naopak může mít negativní výsledek při hubnutí. Pozitivních výsledků dosáhnete pomocí vhodné stravy a pokud si dopřejete dostatek spánku," uvedl pro britský deník nutriční specialista Filip Koidis.

Zázračné avokádo

Pozitivní účinek avokáda při hubnutí spočívá v látkách, které obsahuje. Omega-6-mastné kyseliny vyrovnávají hladinu cukru v krvi a tím potlačí pocit hladu. Také pomáhá snižovat přebytek kyselin, které se dostávají do těla při držení většiny diet. Po snědení avokáda člověk výborně zažene hlad, zlepší si metabolismus a vyrovná hladinu cukru v krvi. Navíc je výborným zdrojem vitaminu E. Avokádo se dá použít i jako zdravá pomazánka na pečivo.

Odkyselte tělo

Káva, cukr a bílá mouka zakyselují organismus a tělo kvůli tomu mnohem hůř odbourává tuky. Odborník radí minimálně týden bez sladkostí a bílého pečiva. Velmi rychle se vám tak podaří zhubnout. Díky změněnému režimu se také lehce detoxikujete a budete se cítit lépe.

Žádné mlsání

Pokud vás bude trápit chuť na kousek čokolády, vezměte si raději pár kousků zeleniny nebo ovoce. Kupte si i sušené švestky nebo fíky a ořechy. Trávení povzbudí i mrkvová šťáva nebo salát z čerstvého zelí.

Jezte zdravě

"Jíst rychle není dobrý nápad. Pocit najezení je vyvolaný také naší myslí, nejen žaludkem. Pokud si nedopřejete na jídlo dostatek času, nebudete se cítit najezená," sdělil odborník.

Dopřejte si bohatou porci zeleniny. Nakrájejte si do salátu svou oblíbenou listovou zeleninu: rukolu, polníček, čerstvé lístky špenátu, listový salát, kupte si řapíkatý celer. Dochutit si ho můžete nízkotučným sýrem, jako je třeba mozzarella, olivovým olejem, citronovou šťávou nebo jablečným octem.

TIP: Třikrát denně si dopřejte speciální koktejl. Poslední dávku byste si měli dát v 17 hodin. Koktejl připravíte snadno – všechny ingredience rozmixujete a rozdělíte na tři dávky. Potřebujete na něj 3 banány, 250 g netučného tvarohu, tři lžíce ovesných vloček, 1 lžičku medu, 1 lžičku rozinek, 1 vejce a 3 lžíce jablečného džusu.

Snídaně

Hned ráno vypijte sklenici s vodou a citrónem. Snídejte kvalitní sacharidy, které nastartují váš den. Ovesné vločky vám dodají spoustu energie. K snídani si můžete dát také celozrnný chléb s rostlinnou pomazánkou, vajíčko natvrdo, kvalitní krůtí šunkou. Vegetariáni si mohou pochutnat na tofu, vajíčku, mozarelle.

Oběd

Oběd je doba, kdy váš metabolismus snese více. Důležité je se nepřejídat, jíst pouze přiměřené porce. Dietní oběd může být ryba s luštěninami, kuřecí plátek s rýží, kus kus se zeleninou. Variantou jsou i celozrnné těstoviny s tofu.

Večeře

K večeři je při dietě ideální zeleninový salát. Pozor na zálivku, kterou můžete zhatit veškeré pokusy o nízkotučná jídla. Vyhněte se bílému pečivu, k salátu si dejte celozrnný chléb. Vyzkoušejte luštěniny, soju, vařenou hovězí polévku se zeleninou, příloha není nutná. Poslední jídlo si dejte ve 21 hodin .

"Správné načasování stravování je velmi důležité. Jíst večer a v noci rozhodně nedoporučuji," uvedl Koidis.

S alkoholem se rozlučte

Alkohol je skutečná kalorická bomba, která se snadno odrazí na vašem těle. "Alkohol zatěžuje váš metabolismus. Vaše tělo přestane zpracovávat potraviny. Nemíchejte jídlo s alkoholem. Není vhodný před jídlem, ani chvíli po něm," dodal.

Témata:  hubnutí hubnutí, zdraví, nadváha zdraví ženy

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy