Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další změny v automobilce Hyundai: Ředitel americké pobočky rezignoval s okamžitou platností

Nový Hyundai i30
Nový Hyundai i30
Foto: Hyundai

Washington - Dave Zuchowski, šéf americké pobočky Hyundai Motor, ve středu rezignoval s okamžitou platností. Média spekulují, že důvodem bylo neplnění plánu prodeje.

Za prvních 11 měsíců tohoto roku prodej vozů Hyundai na americkém trhu stoupl v meziročním srovnání o dvě procenta. Celý americký trh nových automobilů letos stagnuje.

Podle časopisu Automotive News byl manažer propuštěn kvůli neplnění plánu prodeje, to ale mluvčí pobočky nepotvrdil.

Firma jmenovala prozatímním šéfem americké pobočky W. Geralda Flanneryho. Hledání nového trvalého generálního ředitele začne okamžitě.

Hyundai Motor a sesterská automobilka Kia mají v plánu zvýšit letos celosvětový odbyt v tomto roce o 1,5 procenta na 8,13 milionu vozů. V USA sice prodeje Hyundai mírně rostou, problém ale je, že se na nich mnohem více podílejí nízkoziskové sedany než lukrativní vozy typu SUV.

Za poslední tři měsíce společnost vyměnila ředitele prodeje v Jižní Koreji a šéfa čínské pobočky.

Témata:  Hyundai USA automobilový průmysl

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy