Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Google se vrací na vrchol. Po pěti letech je znovu nejhodnotnější značkou světa

Logo společnosti Google
Logo společnosti Google
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Londýn - V čele žebříčku společnosti BrandFinance došlo po pěti letech ke změně, když Google vystřídal firmu Apple na pozici nejhodnotnější značky na světě. Třetí místo obsadila značka Amazon.

Hodnota značky Google se proti předchozímu roku zvýšila o 24 procent na 109,47 milionu dolarů (2,8 miliardy Kč), hodnota značky Apple naopak o 27 procent klesla a činila 107,14 milionu dolarů.

"Apple si nedokázal udržet technologickou výhodu a opakovaně zklamal své stoupence, když přišel jen s kosmetickými úpravami namísto očekávaných výrazných změn," uvedla společnost BrandFinance.

Třetí místo si drží Amazon s hodnotou 106,37 milionu dolarů. Za ním následovaly značky AT&T a Microsoft.

Nejvýše umístěnou neamerickou značkou je jihokorejská značka Samsung, které patří šestá příčka. Nejlépe umístěnou japonskou značkou je na 12. místě Toyota. Nejcennější evropskou značkou je BMW na 17. příčce.

Témata:  Google Apple firmy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy