Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Škoda dodá do Lotyšska dalších 20 tramvají, cestující jsou spokojení

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Škoda Transportation dodá do lotyšské Rigy 20 tramvají. Jde o kontrakt za 62,6 milionu eur (zhruba 1,7 miliardy Kč). Podnik zajistil výhodné financování od lotyšských bank se splatností 15 let od dodání první tramvaje. V lotyšsské metropoli už je v provozu 26 tramvají, které Škodovka dodala v minulých letech. Všechny nové vozy budou v Rize do konce září příštího roku, řekl ČTK generální ředitel strojírenské skupiny Tomáš Ignačák.

"Potvrzuje se, že naše výrobky jsou kvalitní a zákazníci jsou s nimi spokojeni," uvedl. Svědčí o tom podle něj nejen dalších 20 vozidel pro Rigu, ale i opce na 30 tramvají v Bratislavě nebo nedávná objednávka 20 vozů v Brně.

O české tramvaje je podle Ignačáka velký zájem hlavně v cizině, což dokládá více než 100 tramvají ForCity, které skupina v minulých letech vyvezla například do maďarského Miskolce (Miškovce) nebo do tureckého města Konya. První tramvaj ForCity Artic s logem Škoda vyjela nedávno do provozu také v Helsinkách.

Plzeňské strojírny dodají do Rigy 15 tříčlánkových tramvají ForCity Alfa 15T RIGA 2 a pět čtyřčlánkových tramvají For City Alfa 15T RIGA 2A.

Témata:  ŠKODA TRANSPORTATION a.s. Lotyšsko tramvaje

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy