Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Luthanse se daří, ztráta v prvním čtvrtletí klesla. Co pomohlo?

Lufthansa, ilustrační fotografie
Lufthansa, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Berlín - Provozní ztráta Lufthansy v prvním čtvrtletí klesla o více než dvě třetiny na 53 milionů eur. Německé aerolinky ale varují, že silná konkurence stále tlačí dolů ceny letenek, a snížily proto svůj růstový plán.

Aerolinkám pomohly nízké ceny pohonných hmot a snížení nákladů prostřednictvím reorganizace letů na krátké vzdálenosti. Lufthansa letos plánuje zvýšit počet nabízených sedadel o šest procent místo původních 6,6 procenta a nevyloučila ani další snižování.

Ztráta se snížila z loňských srovnatelných 167 milionů eur, byla však horší než odhadovali analytici. Ti čekali ztrátu jen 38 milionů eur. Příjmy se snížily o 0,8 procenta na 6,9 miliardy eur. Čistá ztráta pak činila osm milionů eur ve srovnání se ziskem 425 milionů eur ve stejném období loni, kdy Lufthansa vykázala mimořádný zisk 500 milionů eur z prodeje podílu v JetBlue Airways Corp.

Kvůli zlepšení situace bude zřejmě potřeba podniknout v divizi Lufthansa Cargo další strukturální změny, žádné bližší detaily však zatím firma neposkytla.

Témata:  Lufthansa Německo ekonomika

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:23

Olaf Scholz varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska

Německý kancléř Olaf Scholz dnes varoval Čínu před jakoukoli vojenskou podporou Ruska. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Kateřina Skálová

Další zprávy