reklama

I přestože se půjčky nelze zbavit jen mávnutím kouzelného proutku, není nutné se s nevýhodnou půjčkou smiřovat. Jestliže máte dluh, který zatěžuje významnou měrou rodinný rozpočet, je zapotřebí s ním zatočit. Převeďte si úvěr od stávající banky ke konkurenci a refinancujte ho.

Před refinancováním oslovte vaši banku

Refinancovat nevýhodnou půjčku není žádná věda, přesto než se do procesu refinancování pustíte, je vhodné oslovit vaši stávající banku, zda vám nenabídne nové výhodnější podmínky pro splácení úvěru.

Rozhodně není pravidlem, že vás vždy banka pošle k šípku. Kvůli velkému boji o klienty budete možná mile překvapeni, jak snadno z vašeho drahého úvěru se dá udělat mnohem levnější. I se stávající bankou se můžete domluvit nejen na nové výši splátky a na nižší úrokové sazbě.

Nespokojte se jen s nabídkou z reklam

Jestliže u vaší banky neuspějete, nezoufejte. Šanci na udržení klienta jste jí dali a nyní můžete jít s klidným svědomím o dům dál. Vždy oslovte hned několik konkurenčních bank. Je sice nutné se všemi vyjednávat o nových podmínkách, avšak čím více rozhodíte sítě, tím větší šanci na levnější půjčku budete mít.

Rozhodně se nespokojte jen s parametry uvedenými na oficiálních stránkách bankovních domů. Obvykle je něco psáno a něco jiného pak dáno. S bankami se lze mnohdy domluvit na lepších podmínkách, než které uvádí v reklamách nebo na svých webových stránkách.

K tomu, abyste se rychle zorientovali na trhu, můžete využít srovnávací portál Půjčka.co, kde si snadno a rychle porovnáte aktuální nabídky a zároveň získáte přehled o společnostech, které poskytují refinancování.

Refinancování není žádná věda

S nabídkou od konkurence můžete ještě jednou zajít ke své staré bance, pokud ani v tomto případě vám nenabídne lepší podmínky pro splácení, je jasné, že si budete muset vybrat z konkurence.

A jak postupovat při refinancování půjčky?

Nová banka od vás bude potřebovat dokument v podobě žádosti o vyčíslení zůstatku úvěru, díky čemuž bude vědět, kam a kolik peněz musí zaslat. V praxi to totiž znamená, že nová banka za vás doplatí zbytek dluhu vaší staré bance. Dále je nutné sepsat nové smluvené podmínky pro splácení a podepsat smlouvu.

I přestože proces refinancování není náročný, rozhodně se nevyplatí půjčku převádět ke konkurenci kvůli stokoruně. Mnohdy ale správným propočítáním zjistíte, že ušetříte i několik tisíc korun měsíčně, a to se vyplatí.