Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zisk Agrofertu loni stoupl o 40 procent

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Konsolidovaný zisk koncernu Agrofert ministra financí Andreje Babiše (ANO) loni vzrostl o 40 procent ze 6,1 miliardy korun v roce 2014 na 8,6 miliardy korun.

"Hlavním důvodem tohoto nárůstu je zlepšení hospodaření společností chemického segmentu," uvedl mluvčí společnosti Karel Hanzelka. Významnou měrou se na hospodářském výsledku podílely zahraniční chemické podniky koncernu.

Německé SKW Piesteritz a slovenské Duslo vykázaly hospodářský výsledek 4,114 miliardy Kč před zdaněním, což představuje na celkovém hospodářském výsledku celého koncernu podíl ve výši téměř 38 procent.

Výrazný dopad na meziroční srovnání měla také německá pekárenská skupina Lieken AG, kde byly v roce 2014 tvořeny značné rezervy na restrukturalizaci. Podniky ostatních segmentů skupiny zaznamenaly mírné zlepšení hospodaření, uvedl koncern.

Témata:  Agrofert Andrej Babiš

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy