Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Česku se staví pátá IKEA. Vyroste u dálnice D1 a bude stát miliardy

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: INT

Praha - Milovníci skandinávského nábytku mohou jásat. V Česku se totiž otevře už pátý obchodní dům Ikea, staví se v Čestlicích u dálnice D1. Celý obchodní komplex, v rámci něhož Ikea vzniká, bude stát miliardy. Informaci přinesl deník E15.

Po třinácti letech vzniká v Česku další obchodní dům Ikea. Půjde už o pátou prodejnu v tuzemsku - dvě fungují v Praze, po jednom v Brně a Ostravě. Nová Ikea by měla vyrůst v rámci připravovaného obchodního komplexu v Čestlicích u dálnice D1.

"Výstavba infrastruktury již byla zahájena, její dokončení plánujeme v první polovině příštího roku. Výstavba samotných objektů v obchodní zóně pak bude následovat," uvedl Michal Donath, mediální zástupce realitní společnosti Domo Development pro deník E15, který o věci informoval.

Právě Domo Development novou obchodní a zábavní zónu připravuje. U dálničního výjezdu šest už vznikla část plánovaného komplexu Průhonice-Čestlice. Zóna má patřit k největším v republice, výstavba půjde do miliard korun. Otevření je plánováno na přelom let 2018 a 2019.

Sama Ikea ale lokalitu nepotvrdila. "Prahu vnímáme jako město s největším potenciálem pro otevření nového obchodního domu. Vyhodnocujeme více možností, kde jih Prahy je jedna z nich, poohlížíme se po dalších vhodných lokalitách v Praze," sdělila pouze deníku mluvčí Ikea Zdenka Pecková.

Konkrétnější ale byla podle deníku firma Stavební geologie - Geosan, která v lokalitě nedávno provedla průzkumné vrty. Do svých referencí na webu přímo napsala účast na projektu "Čestlice - Ikea Česká republika".

Naposledy otevřela Ikea v Česku obchodní dům v roce 2004, šlo o prodejnu na Černém Mostě. Od plánované prodejny mezi Pardubicemi a Hradcem Králové nakonec Švédové upustili. Spekulovalo se také o obchodu v Plzni.

Témata:  Ikea Praha

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 11:50

WHO hovoří o globální pandemii. Obává se šíření ptačí chřipky

Světová zdravotnická organizace (WHO) vyjádřila znepokojení nad šířením ptačí chřipky (H5N1) na nové živočišné druhy a lidi. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy