Antonio Tajani

Antonio Tajani

Předseda EP Tajani připomíná: Za rok se budou konat volby do Evropského parlamentu

Svět

Brusel - Přesně rok zbývá do chvíle, kdy lidé v Evropské unii začnou volit nové složení Evropského parlamentu. V Bruselu to dnes připomněl stávající předseda europarlamentu Antonio Tajani. Od 23. do 26. května 2019 budou voliči vybírat 705 europoslanců. Jejich počet bude nižší kvůli odchodu Británie z evropského bloku o necelé dva měsíce dříve.

Sídlo EU

EU si oddechla. Výhru Merkelové vítá

Svět

Brusel - Předseda Evropského parlamentu Antonio Tajani pogratuloval německé kancléřce Angele Merkelové k vítězství. "Nyní musíme Evropu společně reformovat," dodal.

EU

Svět

Europarlament vzkazuje: Neobtěžujte nás, jsme na dovolené

Brusel - Evropský parlament dává jasně najevo, že má dovolenou, takže se ani neobtěžujte jej kontaktovat, píše server Politico, který odkazuje na dopis předsedy Evropského parlamentu Antonia Tajaniho. Tajani v něm vysvětluje, že on a ostatní poslanci EP se nevrátí až do začátku září.

Německá vlajka

Kohl byl velký Evropan, stavěl mosty na západ i východ, říká Juncker

Svět

Brusel – Ke smrti někdejšího německého kancléře Helmuta Kohla se vyjádřil třeba předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. Ten označil zesnulého politika za „blízkého přítele", „spojence" a „velkého Evropana". Na uctění památky Helmuta Kohla nechal předseda EK spustit na půl žerdi vlajky Evropské unie na budovách evropských institucí.

Uprchlíci, ilustrační foto

Chcete uzavřít hranice a bránit se sami? Je to chyba, zní z Bruselu

Svět

Brusel - Předseda Evropského parlamentu chce více politiky a naopak omezení byrokracie. Vítězství Emmanuela Macrona ve francouzských prezidentských volbách dává impuls Evropské unii pro reformy a mělo by signalizovat umíráček pro populismus, myslí si Antonio Tajani. Jeho slova cituje server Politico.

Uprchlíci

Varování z Bruselu: Pokud nic neuděláme, přijde do Evropy dalších 20 miliónů Afričanů

Svět

Brusel – Šéf Evropského parlamentu Antonio Tajani varuje, že by Evropa v příštích několika letech mohla být zaplavena asi 20 miliony migrantů z Afriky. Volá proto po africké verzi Marshalova plánu – tedy situaci, kdy USA po druhé světové válce poskytovaly pomoc Evropě. Pro list Die Welt proto uvedl, že by Evropa měla například financovat výstavbu azylových domů v Libyi.

Antonio Tajani

Svět

Novým šéfem europarlamentu byl zvolen Tajani

Štrasburk - Novým předsedou Evropského parlamentu (EP) na další dvouapůlleté období byl dnes ve Štrasburku zvolen kandidát nejsilnější frakce, evropských lidovců, Ital Antonio Tajani.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy