Články k tématu: hurikán Maria

Washington nechal Portoriko na holičkách? Ostrov je zdevastovaný, situaci komplikuje skandál

31.10. 14:23

San Juan - Experti OSN kritizují USA za neefektivní a neadekvátní pomoc Portoriku zničenému hurikánem Maria. Více než pět týdnů po bouři údajně v ostrovním státě panují "alarmující" podmínky.

Většina Portorika stále bez elektřiny, někde nemají pitnou vodu. Problémy jsou hlavně ve zdravotnictví

11.10. 22:08

San Juan – I po třech týdnech stále nemá většina obyvatel Portorika elektřinu. Po řádění hurikánu Maria obnoveny dodávky zatím jen asi na 16 procentech území. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnily místní úřady.

Trump navštívil zpustošené Portoriko. Dáváte našemu rozpočtu pěkně zabrat, tvrdil lidem

04.10. 08:06

San Juan - Portoriko zveřejnila novou bilanci řádění hurikánu Maria, který stát přidružený k USA, zasáhl v září. Počet mrtvých vzrostl z 16 na 34 a materiální škody se vyšplhaly k 90 miliardám dolarů (téměř 1,2 bilionu Kč).

reklama

Zdevastované Portoriko čelí humanitární krizi, Trump čelí tvrdé kritice

27.09. 17:06

Washington - Americký prezident Donald Trump čelí kritice, že zanedbal pomoc Portoriku. Týden poté, co se hurikán přehnal přes tento ostrov, je tu stále téměř polovina lidí bez pitné vody a elektřiny. Lídři opozičních demokratů připomínají, že do Texasu či na Floridu šla po předchozích hurikánech…

Hurikán Maria sužuje Karibik: Zemřelo 21 lidí.. Portoriko je bez elektřiny, Haiti zasáhlo vlnobití

22.09. 09:45

San Juan - Hurikán Maria má na svém kontě již 21 obětí. Bouře postupující Karibikem opět mírně nabrala na síle a nyní se blíží k ostrovům Turks a Caicos a jižním Bahamám.

Hurikán Maria už zabil 10 lidí, Dominikánská republika vyhlásila maximální pohotovost

21.09. 08:06

San Juan - Počet obětí hurikánu Maria stoupl na deset poté, co jednoho mrtvého oznámilo Portoriko. Dominikánská republika, kterou bouře zasáhne dnes, už vyhlásila maximální pohotovost.

Hurikán Maria znovu zesílil na nejvyšší stupeň, Portoriko zasáhne plnou silou

20.09. 11:07

San Juan - Hurikán Maria, který poničil ostrovy Dominika a Guadeloupe, opět zesílil na nejvyšší stupeň nebezpečnosti a jeho okraj zasáhl ostrov St. Croix, který je součástí Amerických Panenských ostrovů. Dosud Maria podle úřadů připravila o život jednoho člověka, podle nepotvrzených zpráv má ale na…

Fotogalerie