Trikolóra - hnutí občanů

Česká televize

Trikolora Svobodní Soukromníci napadli pravidla předvolebních debat v ČT

Domov

Volební formace Trikolora Svobodní Soukromníci podala stížnost k Radě České televize a Radě pro rozhlasové a televizní vysílání na pravidla předvolebních debat v České televizi. Podle uskupení jsou diskriminační, omezují svobodu slova a narušují volební soutěž. Hnutí současně podalo žalobu k soudu a domáhá se vydání předběžného opatření. Uvedlo to v tiskové zprávě. Vyjádření České televize ČTK zjišťuje.

Ilustrační foto

Soukromníci chtějí získat s Trikolórou a Svobodnými dvouciferný zisk ve volbách

Domov

Soukromníci, kteří jdou do sněmovních voleb s Trikolórou a Svobodnými, chtějí zabránit likvidaci živnostníků, kteří se podle nich stali za posledních dvou vlád lovnou zvěří. Chtěli by dosáhnout dvouciferného výsledku, řekl novinářům při dnešním republikovém sněmu Soukromníků jejich předseda Petr Bajer. Předvolební průzkumy ale uskupení takovou naději nedávají.

Tomio Okamura (SPD)

Rebelie v SPD. Poslankyně Hyťhová odchází z Okamurova hnutí, mandát si nechá

Domov

Poslankyně Tereza Hyťhová vystoupila z SPD i z poslaneckého klubu tohoto hnutí. Napsala to na svém facebookovém profilu a potvrdila ČTK v textové zprávě. Ve Sněmovně bude Hyťhová spolupracovat s Trikolórou Václava Klause mladšího. Podle stanoviska SPD by bylo slušností, kdyby Hyťhová složila poslanecký mandát.

Předčasné volby do Sněmovny 2013

Domov

Průzkum: ANO vede, SPD či TOP 09 mimo Sněmovnu. Jak si vedou další strany?

U voličů stále jednoznačně vede hnutí ANO, kterému by ve sněmovních volbách dalo hlas dvakrát více lidí než druhé ODS. Vyplývá to z volebního modelu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) Akademie věd ČR z přelomu června a července. Oproti předchozímu průzkumu CVVM z března o polovinu stoupla podpora ČSSD, která se tak dotahuje na třetí Piráty.

Ilustrační foto

Průzkum: Kdo by se nedostal do Sněmovny? Šest stran balancuje na hraně

Domov

ANO si v průzkumech veřejného mínění dál udržuje pozici suverénně nejsilnějšího uskupení na české politické scéně. Pokud by se nyní konaly volby, vyhrálo by je podle modelu agentury Kantar CZ hnutí Andreje Babiše se ziskem 32 procent hlasů. Následují Piráti s 18 procenty, třetí občanské demokraty by volilo 13 procent dotázaných.

Ilustrační foto

Průzkum: Jak by dopadly volby? Koronavirus pozměnil rozložení sil

Domov

Volby do Sněmovny by v květnu vyhrálo hnutí ANO, které si proti březnovému průzkumu polepšilo na 33,7 procenta. Vzhůru se v době uvolňování opatření zavedených proti šíření koronaviru posunul také zisk druhé vládní strany ČSSD na 8,9 procenta. Piráti si pohoršili na 12,8 procenta, stejně jako ODS na 11,4 procenta.

Volby do Poslanecké sněmovny

Nový volební průzkum: Které strany by se nedostaly do Sněmovny?

Domov

Ve volebním průzkumu prováděném ještě před vyhlášením nouzového stavu kvůli koronaviru vedlo stále hnutí ANO premiéra Andreje Babiše s výrazným náskokem na ostatní strany. Na přelomu února a března by ANO získalo ve volbách do Sněmovny 33 procent hlasů, zatímco druhá ODS zhruba dvakrát nižší podíl.

Ilustrační foto

Domov

KSČM by se nedostala do Sněmovny. Nový volební průzkum zde

Sněmovní volby by v únoru opět vyhrálo hnutí ANO s 31 procenty před Piráty s 15,5 procenta a ODS s 13 procenty. Další v pořadí STAN a SPD mají 6,5 procenta, do Sněmovny by se dostala ještě TOP 09, ČSSD a KDU-ČSL. Komunisté s podporou 4,5 procenta by zůstali pod pětiprocentní hranicí vstupu do Sněmovny. Vyplývá to z volebního modelu agentury Kantar CZ, který dnes zveřejnila Česká televize (ČT).

Ilustrační foto

Volby by byly drama: ODS a Piráti se perou. TOP 09 to má spočítané?

Domov

ODS by podle volebního modelu agentury Median v lednových volbách do Sněmovny skončila druhá a předstihla by Piráty, kteří mírně ztratili. První by bylo nadále hnutí ANO. Pod pětiprocentní hranicí pro vstup do dolní komory by z hlavních sněmovních uskupení zůstala TOP 09.

Václav Klaus mladší

Kde vzít na důchody? Trikolóra přišla s neobvyklým návrhem

Domov

Hnutí Trikolóra připravilo novelu zákona, podle které by zaměstnanci mohli přispívat na důchody svým blízkým jedním procentem z hrubé mzdy. Tyto peníze by se jim odečetly z daní. Zástupci hnutí návrh představili na dnešní tiskové konferenci ve Sněmovně.

Ilustrační foto

Piráti posílili. Klaus junior poletí ze Sněmovny? Nový průzkum

Domov

Do Sněmovny by se v lednu podle agentury Kantar CZ dostalo všech devět nynějších sněmovních stran. Od minulého průzkumu v loňském listopadu posílilo vedoucí ANO a zejména Piráti, kteří se vrátili na druhou příčku před ODS. Mírně si polepšily i SPD a KSČM, těsně nad pětiprocentní hranicí byly TOP 09, ČSSD, KDU-ČSL a STAN. Volební model dnes zveřejnila Česká televize v pořadu Otázky Václava Moravce.

Ilustrační foto

Domov

Volby: Popularita ANO a ODS roste, Okamura i Klaus mladší by propadli

Hnutí ANO podle lednového volebního modelu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) v porovnání s prosincovým průzkumem posílilo. Volilo by jej 32 procent lidí. ODS se s 15 procenty vrátila na druhou příčku před Piráty (13,5 procenta). Pod stupni vítězů by přes mírný pokles skončily ČSSD a KSČM, těsně nad pětiprocentní hranicí byly STAN, KDU-ČSL a TOP 09. Hnutí SPD by jako jediné ze sněmovních uskupení získalo méně než pět procent hlasů.

Ilustrační foto

Volební průzkum: ANO drtivě vede, změna na druhé pozici

Domov

Největší podporu voličů si podle volebního modelu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) dál udržuje hnutí ANO premiéra Andreje Babiše. Nyní by je volilo 29,5 procenta lidí, tedy zhruba stejně jako o měsíc dříve. Obsazení následujících dvou pozic se proměnilo. ODS si pohoršila o 1,5 bodu na 12,5 procenta, a posunula se tak na třetí místo, Piráti se stabilní podporou 14 procent jsou druzí.

Předčasné volby do Sněmovny 2013

Nový volební průzkum: ANO utíkají voliči. Jak si vedou ostatní strany?

Domov

Podpora hnutí ANO v listopadu mírně klesla, nicméně ji má mezi politickými stranami nadále největší. Z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) vyplynulo, že ANO si proti říjnu pohoršilo o tři body na 30 procent. S velkým odstupem za ním skončila ODS s podporou od 14 procent lidí a Piráti s 13,5 procenta.

Volby do Poslanecké sněmovny

Volby by vyhrálo ANO před Piráty, Klausova Trikolóra posiluje

Domov

Sněmovní volby by v říjnu vyhrálo hnutí ANO s 33,1 procenta hlasů před Piráty a ODS. Komunisté a sociální demokracie zastavili propad. Mezi čtyřmi a pěti procenty by dostala TOP 09, STAN a Trikolóra. Vyplývá to z volebního modelu agentury STEM. Pro vstup do Sněmovny potřebují strany získat pět procent, statistická chyba průzkumu je plus minus dva procentní body u menších stran a plus minus tři procentní body u větších.

Ilustrační foto

Nový volební průzkum: ANO si polepšilo. Jak si vedou ostatní strany?

Domov

Hnutí ANO v září mírně posílilo a vyhrálo by podle modelu agentury Median volby se ziskem 31 procent hlasů. Mírně oslabili v porovnání se srpnem druzí Piráti, s 13,5procentní podporou ale udrželi malý náskok před ODS. Ostatní strany si o něco polepšily kromě TOP 09, které zůstal srpnový zisk, a SPD, která si pohoršila o procentní bod. Ve Sněmovně by zůstalo devět uskupení.

Václav Klaus mladší

Co voličům nabízí Trikolóra? Klausova strana představila program

Domov

Hnutí Trikolora chce ve svém programu osvobodit rodiny s více než třemi dětmi od daní, zjednodušit systém dotací nebo zrušit ministerstvo pro místní rozvoj. Plánuje také zvýšit maximální povolenou rychlost na dálnicích i vybraných silnicích, odmítá naopak posílit nezávislost státních zástupců.

Ilustrační foto

Domov

ANO si pohoršilo, o slovo se hlásí Trikolóra. Průzkum přinesl nejedno překvapení

Sněmovní volby by v červnu vyhrálo podle modelu Kantar CZ hnutí ANO s 25,5 procenta hlasů. Druzí by byli Piráti s 18,5 procenta a třetí ODS s 13 procenty hlasů. ANO si meziměsíčně pohoršilo, naopak Piráti a ODS od května získali. Volební model dnes zveřejnila Česká televize (ČT) a do dolní komory by se podle něj dostalo zřejmě osm stran.

Václav Klaus ml.

Klaus mladší představil svou stranu: Žádné arabské hodnoty. Přišel čas vrátit tuto zemi lidem

Domov

Nová politická strana Václava Klause mladšího Trikolóra - hnutí občanů chce hájit konzervativní hodnoty, zdravý rozum a pracující lidi. Normální je pracovat, nikoli čerpat, řekl Klaus. Subjekt představil v zaplněném sále kongresového centra Erbia v Praze, akci moderoval herec Marek Vašut. Členkou přípravného výboru strany je také další bývalá poslankyně ODS Zuzana Majerová Zahradníková.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy