reklama

Nehoda se stala kolem páté hodiny odpoledne. Nejprve to vypadalo, že dívenka nešťastnou náhodou vypadla z okna, později se ale ukázalo, že při cestě na toaletu vypadla ze dveří, které nebyly řádně zajištěny.

"Byla to opravdu velká nehoda. Vlak zničehonic zastavil uprostřed pole a zabrzdil opravdu silně, že se nám z toho otevřely i dveře kupé," popsal pro TV Nova Jiří Šefl, který vlakem také cestoval. S největší pravděpodobností tak někdo zatáhl za záchrannou brzdu.

Cestující nějakou dobu vůbec nevěděli, proč vlak stojí. "Během chvíle procházela průvodčí a bylo nám oznámeno, že vypadlo dítě oknem a že dítě je z dětského domova. Nevím kde to vzala, ale takhle nám to oznámila," říká Šefl.

Vlak stál přibližně od 16:45 do 19 hodin. "Pak nám bylo oznámeno, že vlak zajede k nejbližší stanici, ale během další chvilky bylo oznámeno, že vlak policie nechce pustit a přijede pro nás náhradní prázdný vlak," pokračuje muž.

Vlak po půlhodině skutečně přijel, nebyl ale prázdný. Šlo pouze o další vlak, který vyjížděl z Olomouce. "Do vlaku nás přendávali hasiči, protože ze schodů na zem to byl pěkný kus, kde jsem musel skočit. V novém vlaku jsme si sedli a během chvilky vyjeli, ale slíbený pití a jídlo člověk nenašel. Za 6 hodin cesty jsme s přítelkyní vypili 0,5 čaje, to bylo vše. Takže taková organizace byla hodně slabá," zakončil Šefl.