Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ťok má od Babiše na letošek dvě miliardy, příští rok požaduje víc

Dan Ťok, ministr dopravy
Dan Ťok, ministr dopravy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) dnes jednal s Andrejem Babišem (ANO) o rozpočtu pro svůj resort na příští rok. Požaduje tři miliardy korun. Původně přitom chtělo do Státního fondu dopravní infrastruktury pět miliard korun, ale dvě až čtyři dostane ještě letos, proto požadavek snížilo.

"Pro letošní rok jsme ještě nárokovali čtyři miliardy, dvě máme slíbené a dvě se budou ještě hledat, a tím pádem nám pro rok 2017 pro státní fond chybí ještě tři miliardy," uvedl Ťok.

Podle něj je navýšení peněz nutné k zahájení deseti projektů, na které dostalo Česko výjimku od EU a může je zahájit se starým posudkem vlivu na životní prostředí (EIA). Stavby by měly být zahájeny letos a především pak v příštím roce. "Já jsem přesvědčen, že se prostředky najdou," dodal.

Ministerstvo financí navrhuje na příští rok schodek státního rozpočtu 60 miliard korun. Rozpočet počítá s růstem platů učitelů nebo zdravotníků, zvýšením peněz za státní pojištěnce a růstem důchodů. Vláda musí návrh rozpočtu schválit a odeslat do Sněmovny do konce září.

Témata:  Dan Ťok Ministerstvo dopravy České republiky státní rozpočet

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy